Cambuur heeft plots nog één spits over voor Kuip-bezoek: Het is heel vervelend

Cambuur heeft plots nog één spits over voor Kuip-bezoek: "Het is heel vervelend"

18-02-2022 13:39
24

SC Cambuur zit opeens dun in zijn spitsen. Roberts Uldrikis – na het winterse vertrek van Sam Hendriks (De Graafschap) samen met Tom Boere overgebleven – zit voorlopig in de lappenmand, heeft assistent-trainer Pascal Bosschaart vrijdag bevestigd.

Uldrikis speelde de wedstrijd tegen FC Utrecht nog uit, maar was niet van de partij tegen PEC Zwolle. Bosschaart heeft vrijdag aan de pers medegedeeld dat de blessure van de Let ernstiger blijkt dan verwacht en dat hij voorlopig niet terug zal keren. "Het is heel vervelend, maar het ziet ernaar uit dat het iets voor de langere duur is. We hoopten dat het meeviel, maar inmiddels is duidelijk dat er sprake is van schade. We zijn hem wel een poos kwijt", wordt de rechterhand van Henk de Jong geciteerd door Voetbal International.

Het wegvallen van Uldrikis is een aderlating voor de regerend Keuken Kampioen Divisie-kampioen. De lange spits verzorgde vijf van Cambuurs 38 treffers in dit Eredivisie-seizoen en is daarmee samen met Jamie Jacobs clubtopscorer. Zondag neemt Cambuur het in De Kuip op tegen Feyenoord, met dus alleen Boere als alternatief aan het front.