'Ik stond tegenover Malacia, ongetwijfeld de beste linksback van de Eredivisie'

'Ik stond tegenover Malacia, ongetwijfeld de beste linksback van de Eredivisie'

18-02-2022 21:28
128

Daan Rots kent dit seizoen zijn grote doorbraak in het eerste elftal van FC Twente. De aanvaller kwam bij de eerste elf van Ron Jans na een schorsing van Luka Ilic en stond zijn plek niet meer af. Tegen één tegenstander ging het minder: Tyrell Malacia.

"Er wordt vaak makkelijk over gedacht, maar het is zeker lastig om door te breken als profvoetballer", vertelt Rots in gesprek met ELF Voetbal. "Natuurlijk kun je talent hebben, maar het gaat niet vanzelf. Je moet geluk hebben."

De Twente-aanvaller stelt dat hij geluk had met de schorsing van Ilic, die vervolgens totaal niet meer in beeld kwam bij de club uit Enschede. "Toen mocht ik dus met geluk in de basis beginnen. Daarna heb ik veertien wedstrijden achter elkaar in de basis gestaan."

Rots maakte vervolgens indruk op trainer Jans, maar geeft eerlijk toe dat hij het in één wedstrijd erg lastig had. "Tegen Feyenoord ging het iets minder. Ik stond tegenover Tyrell Malacia. Dat is zonder twijfel de beste linksback van de Eredivisie. Die duels vind ik mooi, altijd volle bak gaan", sluit Rots af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie