Gevoelige transfer van Gosens: 'Doet mij pijn om haatmails te ontvangen'

Gevoelige transfer van Gosens: 'Doet mij pijn om haatmails te ontvangen'

19 February - 08:33
16

Robin Gosens is Atalanta Bergamo voor altijd dankbaar, maar hij kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij Internazionale. De 27-jarige linksback vertelt dat de fans van La Dea hem zijn transfer niet in dank hebben afgenomen.

Gosens maakte in januari de overstap naar I Nerazzurri, die hem een halfjaar huren met een verplichte aankoopclausule van 25 miljoen euro. "Dit is precies de uitdaging die ik nodig had en waarom het tijd was voor verandering", zegt de Nederlandse Duitser tegen 11Freunde. "Hier moet ik iedere training en iedere wedstrijd vechten voor mijn plek. Ik kan niet op mijn lauweren rusten en mag geen fouten maken. Daardoor zal ik groeien als speler."

De oud-speler van Heracles Almelo koestert zijn tijd bij Atalanta. "Het was heel moeilijk om te vertrekken. Zij trokken mij in 2017 aan als een onbekende jongen uit de Eredivisie, omdat ze iets in mij zagen. Zij gaven mij de kans om mij te bewijzen in één van de beste competities in de wereld. Zelfs toen ik in mijn eerste twee seizoenen slecht speelde, hield Gian Piero Gasperini vertrouwen in mij. Daardoor kon ik uitgroeien tot een ervaren Serie A-speler."

Zijn vertrek naar Inter viel de acherban van Atalanta rauw op het dak. "Ik begrijp natuurlijk dat de fans heel boos en gefrustreerd zijn. Een belangrijke speler vertrekt naar een historische rivaal. Maar het doet mij nog steeds pijn om haatmails te ontvangen waarin ik word beschuldigd van het verraden van de club waar ik alles aan te danken heb."

Gosens hoopt dat de supporters in Bergamo zijn keuze uiteindelijk zullen begrijpen. "Ik ben een sportman die het maximale uit zijn loopbaan wil halen. Daar hoort het winnen van zoveel mogelijk prijzen bij. Inter gaf mij die kans en die wilde ik absoluut pakken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s