Feyenoord-supporters lopen weg met 'De Kale Kletser': 'Daar ben ik blij mee'

Feyenoord-supporters lopen weg met 'De Kale Kletser': 'Daar ben ik blij mee'

19-02-2022 11:17
139

Het aantrekken van Gernot Trauner is voor Feyenoord een schot in de roos gebleken. 'De Kale Kletser', zoals zijn bijnaam inmiddels luidt, voelt zich zelf ook goed in Rotterdam-Zuid. 

Trauner (29) maakte afgelopen zomer de overstap van LASK Linz naar Feyenoord en is onmisbaar in het centrum van hoofdtrainer Arne Slot. Het is niet voor niets dat de supporters met hem weglopen. "Ik ben erg blij dat de supporters mijn speelstijl waarderen. Ik probeer altijd het uiterste te geven", zegt Trauner bij Feyenoord TV.

Wedden

Meer odds

"Tot nu toe is dat redelijk goed gelukt. Ik ben erg trots dat ik hier mag zijn en speel met veel plezier voor Feyenoord. Op het veld moet je laten zien dat Feyenoord een grote club is die de strijd aan gaat met de top van de Eredivisie", zegt hij.

Trauners bijnaam 'De Kale Kletser' suggereert dat hij ieder duel met gestrekt been ingaat, integendeel. "Ik probeer altijd eerlijk te spelen. Ik sprak met wat mensen toen ik voor het eerst arriveerde bij de club. Ze dachten dat ik een echte sloper was, maar ik probeer het spel te lezen. Natuurlijk hou ik van de duels achterin: ik ben gek op verdedigen. Mijn verdedigende kwaliteiten kunnen nog beter. Ik maak veel gebruik van mijn kracht. Ik wil het spel zo slim mogelijk spelen, want door spelsituaties goed te lezen verover je de bal."