Schöne krijgt geel in minuut 90 en mist derby: 'Had ik graag van tevoren geweten'

Schöne krijgt geel in minuut 90 en mist derby: 'Had ik graag van tevoren geweten'

19-02-2022 20:06
50

Lasse Schöne kreeg zaterdag tijdens NEC-RKC Waalwijk vlak voor tijd een dure gele kaart. De Deense routinier is nu geschorst voor de derby tegen Vitesse op 27 februari: Schöne wist niet dat hij op scherp stond, verklaarde hij achteraf.

De controleur kreeg het vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd aan de stok met tegenstander Ahmed Touba en kreeg na het daaropvolgende opstootje geel van arbiter Erwin Blank. Het was bekeuring nummer vijf van dit seizoen voor Schöne, die hierdoor automatisch één wedstrijd geschorst is.

Wedden

Meer odds

Dat bleek achteraf als een verrassing voor hem te komen. "Ben ik echt geschorst?", liet hij zich in de catacomben van De Goffert ontvallen, geciteerd door de Gelderlander. "Dan had ik graag van tevoren gehoord dat ik op scherp stond, want dan had ik deze kaart makkelijk kunnen voorkomen. Dit is balen."

Trainer Rogier Meijer beaamde dit. "Het was wel handig geweest als hij dat voor deze wedstrijd nog een keer te horen had gekregen, maar het was nog handiger geweest als hij niet in deze situatie terecht was gekomen." Meijer wilde echter geen schuldige aanwijzen voor de schorsing die Schöne nu heeft opgelopen, met de burenruzie op komst. "Wie dat tegen hem had moeten zeggen? Ik ga daar geen groot ding van maken, want anders staat dat weer groot in de krant", aldus Meijer. "Schöne kan niet meedoen tegen Vitesse en iemand gaat hem vervangen. We hebben goede middenvelders achter de hand."