NEC houdt puntje over na knotsgekke slotfase in De Goffert

19-02-2022 18:25
36

NEC heeft in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk ternauwernood een puntje overgehouden. Pas in de slotfase toonde de ploeg van Rogier Meijer ballen, nadat het daarvoor wel overwicht had, maar niet de tanden liet zien.

De roep van NEC om een penalty was het meest opwindende moment in de openingsfase, waarin geen kansen werden gecreërd. Ivan Marquez kopte op de arm van Jurriën Gaari, maar kreeg daar geen strafschop voor. Na ruim een kwartier spelen opende RKC de score. Marquez, die daarvoor een penalty wilde, verspeelde de bal knullig aan Van der Venne, die scoorde: 0-1.

Het lukte NEC niet om voor een nagenoeg volle Goffert indruk te maken. De ploeg Meijer had zeventig procent balbezit, maar deed daar weinig mee. Voor RKC was er dus alle reden om achterover te leunen en op de counter te loeren.

Na rust waren Edgar Barreto en Cas Odenthal dicht bij de gelijkmaker voor NEC. Die kansen werden gemist, maar de thuisploeg voerde de druk wel steeds verder op waardoor RKC het moeilijker kreeg. Nadat Van der Venne twee kansen op 0-2 miste, werd het duel geregisseerd door NEC.

In extremis zwichtte RKC dan toch toen Jonathan Okita de bal een minuut voor tijd binnenprikte. NEC rook bloed, wilde meer en leek ook op weg naar meer, maar kreeg dat niet.