Slot filosofisch: 'Je speelt altijd twee wedstrijden in één wedstrijd'

Slot filosofisch: 'Je speelt altijd twee wedstrijden in één wedstrijd'

20-02-2022 14:42 Laatste update: 14:52
29

Feyenoord-trainer Arne Slot is blij dat De Kuip weer gevuld is met publiek voor de wedstrijd tegen SC Cambuur. De 43-jarige coach verwacht dat de fans zeker van invloed zullen zijn voor welk resultaat de Rotterdammers weten te behalen.

De coach denkt dat elke ploeg erbij gebaat is dat fans weer terug zijn in de stadions. "De Feyenoord-supporters staan erom bekend dat ze hun team enorm kunnen helpen, dus ik geloof zeker dat het invloed heeft dat ze er weer bij zijn", vertelt Slot aan ESPN.

De oefenmeester ziet dat Feyenoord zich onder zijn leiding ontwikkelt. "Je zou kunnen zeggen dat je altijd twee wedstrijden speelt in één wedstrijd. De allerbelangrijkste is het resultaat. Maar wil je op de langere termijn ook resultaat blijven behalen, dan moet je wel een bepaald niveau halen." Slot benadrukt dat daar in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-2 zege) geen sprake van was.

De prestaties op het veld van Feyenoord worden steeds beter. "De lijn gaat niet zozeer omhoog, omdat die vanaf het begin af aan al hoog lag. Ik denk wel dat we nog steeds een beetje beter worden. Het is geen continu proces. Als je ziet waar we vandaan komen, denk ik dat er aardig wat is bijgekomen", besluit de Bergentheimer lachend.