Xavi maakt buiging: 'Buitengewoon, er is geen groter talent in de wereld'

Xavi maakt buiging: 'Buitengewoon, er is geen groter talent in de wereld'

21-02-2022 10:12
30

FC Barcelona-trainer Xavi is na de overwinning bij Valencia bijzonder lovend over Pedri. De negentienjarige spelmaker kwam na een uur in het veld voor Frenkie de Jong en zorgde met een fraaie uithaal voor het slotakkoord in Mestalla (1-4).

Xavi komt superlatieven tekort voor het Spaanse toptalent. "Hij geeft ons rust, hij verliest de bal niet, is tweebenig… Hij is uitmuntend", steekt de coach van wal, geciteerd door Marca. "Wat hij nu al doet, hoe hij draait en het tempo bepaalt, het is fantastisch. Hij is nu al een topspeler, en hij is pas negentien jaar. Hij is spectaculair, er is geen groter talent in de wereld dan hij."

Xavi koestert zijn pupil. "We moeten goed voor hem zorgen, want hij maakt het verschil. Het is geweldig om hem in ons team te hebben. Hij deed nu slechts een halfuur mee, maar hij is buitengewoon. Hij is niet normaal, er zijn slechts een paar spelers zoals hij."

Ook Pierre-Emerick Aubameyang kan op complimenten rekenen na zijn glansrol tegen Valencia. De van Arsenal overgekomen spits scoorde twee keer en kreeg uiteindelijk ook de treffer van Pedri achter zijn naam, omdat de bal zijn rug schampte. "Hij scoort al zijn hele carrière", stelt Xavi. "Hij is goed in de diepte. Hij is volwassen, intelligent, bescheiden en positief. Ik ben echt heel blij met hem."

Xavi ziet dat Barça bij vlagen een steeds hoger niveau weet te halen. "We waren tegen Valencia niet eens zo briljant als tegen Napoli, maar we waren wel effectief."