Ihattaren maakt indruk bij Jong Ajax: 'Mama, ik had die man nog nooit gezien'

Ihattaren maakt indruk bij Jong Ajax: 'Mama, ik had die man nog nooit gezien'

21-02-2022 10:55 Laatste update: 11:25
81

Mohamed Ihattaren wist Amourricho van Axel Dongen al snel voor zich te winnen bij Ajax. De twintigjarige spelmaker, die wordt gehuurd van Juventus, is fan van de drie jaar jongere vleugelaanvaller van de Amsterdammers.

Dat vertelt de moeder van Van Axel Dongen, Cherrel. "Ze trainen soms samen bij Jong Ajax. Na één van de eerste trainingen was Ihattaren naar Amo toegekomen", zegt zij tegen Ajax Showtime. "Amo vertelde die avond aan mij: mama, ik heb die man nog nooit gezien en hij komt na de training naar me toe en zegt 'jongen, ik ben trots op je, je doet het zo goed'. Dat is toch bijzonder? Aan dit soort dingen zie je dat Ihattaren het in zich heeft. Hij kan zo goed voetballen, maar is de laatste tijd te hard aangepakt."

Van Axel Dongen heeft ook het respect van de Ajax-spelers afgedwongen, ziet vader Otmar. "Dusan Tadic komt naar hem toe alsof ze al jaren samen spelen. Dat heeft Amo afgedwongen door zijn voeten te laten spreken en naast het veld gewoon down to earth te zijn. Geen arrogantie en geen hoogmoed. Als je dat hebt, zijn ze snel op je uitgekeken. Ik vind het heel mooi om te horen hoe die grote jongens over hem praten, over zo'n zeventienjarige jongen."

Onder meer Jurriën Timber uitte zijn bewondering. "Ik kwam Amo een keer ophalen op De Toekomst en toen kwam Jurriën Timber naar me toe. Hij zei: uw zoon doet het zo goed!", aldus Cherrel. "Dat Timber de moeite neemt om dat te komen vertellen zegt denk ik ook wel wat over hoe Amo in de groep ligt. Het is heel leuk om te horen, ik vind Timber echt geweldig. En als Timber het al moeilijk heeft om je te verdedigen, dan zegt dat ook wel wat, haha!"

Ook Erik ten Hag steekt veel tijd in de aanvaller, die mee mocht op trainingskamp naar Portugal. Tijdens één van de fietstochten van het hotel naar het trainingsveld, knoopte de trainer een gesprek aan. "Als Ten Hag zo met je komt praten, dan ziet hij wat in je. Een trainer doet dat niet zomaar, hij ziet de potentie."