Onderzoek aan ADO-stadion afgebroken: harde wind gooit weer roet in het eten

Onderzoek aan ADO-stadion afgebroken: harde wind gooit weer roet in het eten

21-02-2022 15:50
43

Het is nog onduidelijk of ADO Den Haag vrijdag in eigen huis tegen Telstar kan spelen. Het Cars Jeans Stadion, de thuishaven van de Residentieclub, raakte tijdens storm Eunice zwaar beschadigd.

Eigenlijk moest er maandagmiddag een knoop worden doorgehakt, maar het onderzoek naar het stadion is nog niet volledig afgerond. Omdat er nog altijd harde wind stond, konden de onderzoekers hun werk niet afmaken. ADO meldt dat dat wel nodig is om te kunnen beoordelen of er veilig gevoetbald kan worden in het Cars Jeans Stadion.

Wedden

Meer odds

"We zijn erbij gebaat om dit onderzoek zo snel mogelijk te laten doen", laat een woordvoerder weten aan De Telegraaf. "Vandaag lukt dit niet meer. We hopen dinsdag of anders woensdag. We zullen nu wat scenario’s gaan uitschrijven voor de wedstrijd van vrijdag."

Vrijdag raakte een deel van het dak van het stadion beschadigd door de harde wind. Delen werden losgerukt en waaiden weg, zo was te zien op diverse beelden. Inmiddels zouden de losse platen zijn opgeruimd en zijn zowel de omgeving van het stadion als het hoofdgebouw zelf weer vrijgegeven. Daar kunnen zich nu dus weer veilig mensen begeven.