Ex-Feyenoorder Jörgensen ontving bedreigingen: 'Had grote impact op mij'

Ex-Feyenoorder Jörgensen ontving bedreigingen: 'Had grote impact op mij'

22-02-2022 10:22
54

Nicolai Jörgensen kreeg na zijn gemiste strafschop tijdens het WK 2018 te maken met bedreigingen. Daar heeft de voormalig spits van Feyenoord behoorlijk last van gehad, laat hij weten in gesprek met TV3.

Jörgensen was destijds één van de drie Deense spelers die miste in de penaltyserie tegen Kroatië in de achtste finale van het WK, waardoor uitschakeling volgde. Het werd hem door supporters van Denemarken zwaar aangerekend en hij ontving zelfs bedreigingen. "Ik denk dat het een grote impact heeft gehad op mij als persoon en op mijn plezier in het voetbal", zegt hij. "Door zoveel mensen te worden bekritiseerd is moeilijk. Toen het gebeurde, was ik daar niet goed op voorbereid."

"Pas kort geleden heb ik het echt kunnen uitspreken en de moed gevonden om mijn gevoelens te uiten aan iemand", vervolgt de 31-jarige aanvaller, die in januari terugkeerde bij zijn oude club FC Kopenhagen. "Het maakte niet uit tegen wie, het was een enorme opluchting. Ik had nooit gedacht dat het zo'n groot deel van mijn lichaam vulde. Maar dat deed het wel, want ik voelde me ontspannen en ontdaan van spanningen nadat ik het had verteld."