Openheid van zaken over Barça-transfers: 'Martínez was bijna van ons'

Openheid van zaken over Barça-transfers: 'Martínez was bijna van ons'

22-02-2022 18:51
23

Ramon Planés (links op de foto, naast Ronald Koeman) heeft openheid van zaken gegeven over de transfers die FC Barcelona in de afgelopen maanden probeerde af te ronden. De Spanjaard was van augustus 2020 tot november 2021 verantwoordelijk voor de technische zaken in Catalonië en heeft interessante verhalen.

In een interview met Sky Sport Italia vertelt Planés dat hij een aantal spelers bijna binnenhaalde als Barça-directeur. "Lautaro Martínez was bijna van ons", zo begint hij zijn verhaal. "De club sprak vaak met zijn zaakwaarnemer en met Internazionale, een club waarmee Barça een uitstekende band heeft. Toen kwam de coronapandemie en ging de transfer niet door."

De Italiaanse markt werd sowieso goed in de gaten gehouden door de Catalanen. "We waren geïnteresseerd in Manuel Locatelli, een echte Barcelona-speler. Juventus ging er echter met hem vandoor, omdat zij meer aantrekkingskracht hebben voor Italiaanse spelers. Ook Dusan Vlahovic wilden we hebben, maar het was niet mogelijk om hem voor twee jaar te huren."

Op 11 november van het vorig jaar besloot Planés te stoppen bij Barcelona. Hij wilde dat nieuwe trainer Xavi de mogelijkheid kreeg om zich te omringen met zijn eigen mensen.