Ebuehi: Volgens mij is dat wel een waarschuwing voor Ajax

Ebuehi: "Volgens mij is dat wel een waarschuwing voor Ajax"

23-02-2022 16:49
33

Ajax lijkt favoriet tegen Benfica, maar Tyronne Ebuehi verwacht absoluut geen walk-over voor de Amsterdammers. Sterker nog, hij denkt dat Ajax het knap lastig gaat krijgen in Lissabon.

Ebuehi, die door Benfica op huurbasis is gestald bij het Italiaanse Venezia, volgt zijn broodheer nog altijd, ondanks dat hij nooit een officiële wedstrijd voor de club speelde. "Ik volg de club tijdens de grote wedstrijden, dus als ze tegen FC Porto of Sporting spelen en in Europa", zegt hij in gesprek met Voetbal International.

"Natuurlijk is Ajax favoriet, ik vind het knap wat ze daar doen. Ik denk dan ook dat ze verder gaan en zo is ook de gedachte in Portugal. Benfica is niet in vorm. Toch is het gevaarlijk ze af te schrijven. Vanavond zit het stadion vol met die fanatieke aanhang en als Portugezen iets kunnen, is het wel vanuit de rol van underdog spelen voor een resultaat", zegt Ebuehi.

De gedachten gaan terug naar 2019, toen Ajax Benfica twee keer trof in de groepsfase van de Champions League. Ajax speelde dat seizoen ook tegen Bayern München, Real Madrid, Juventus en Tottenham Hotspur, maar Hakim Ziyech vond Benfica de lastigste tegenstander. De club ligt echter behoorlijk onder vuur en dat eventueel biedt kansen voor Ajax. Maar, zegt Ebuehi: "Heb je Benfica tegen PSV gezien? Twee keer waren ze niet beter, maar ze gingen wel door."

"Volgens mij is dat wel een waarschuwing voor Ajax. Ik heb Portugezen leren kennen als rustige, relaxte mensen, maar zodra ze op het veld staan, veranderen ze. Diezelfde mentaliteit tref ik nu hier in Italië bij Venezia. Als je gewend bent dat alles draait om willen winnen, kun je als team boven jezelf uitstijgen."