Manchester United neemt na 80 hopeloze minuten toch nog remise mee uit Madrid

23 februari om 22:51
Laatste update: 23 februari om 22:57

Atlético Madrid heeft zichzelf woensdagavond in de vingers gesneden tegen Manchester United. Het liep tachtig minuten lang van geen kant bij de gasten, die dankzij een late treffer van Anthony Elanga echter alsnog met een 1-1 gelijkspel terug naar Engeland konden.

Het spel in Madrid was al snel op de wagen en David de Gea moest na zeven minuten vissen tijdens het weerzien met zijn jeugdliefde: João Félix dook voor hem op en kon ongehinderd via de paal de 1-0 binnenkoppen. Op slag van rust leken Los Rojiblancos nog eens te scoren, maar Sime Vrsaljko trof de lat.

Manchester United kon daar nauwelijks iets tegenover stellen en maakte een steeds desolatere indruk. In de slotfase van de tweede helft zonder enig doelgevaar van betekenis werd het opeens 1-1: de ingevallen Elanga werd door Bruno Fernandes de diepte in gestuurd en schoof de bal beheerst voorbij Jan Oblak. Atlético moest opeens drukken, maar het aluminium was de thuisploeg opnieuw niet goed gezind: Antoine Griezmann plaatste de bal buiten het bereik van De Gea op de lat.

Hoewel uitdoelpunten sinds dit seizoen hun toegevoegde waarde hebben verloren, is Manchester United ontegenzeggelijk de morele winnaar van het treffen in Madrid. De return op Old Trafford staat op de planning voor dinsdag 15 maart op het programma.