PSV-vrienden kijken op naar Gakpo: 'Dat is hoe wij het uiteindelijk ook willen'

PSV-vrienden kijken op naar Gakpo: 'Dat is hoe wij het uiteindelijk ook willen'

24 February - 08:10
58

Jordan Teze en Armando Obispo zijn trots dat Cody Gakpo in verband wordt gebracht met de Europese elite. Het drietal doorliep samen alle jeugdelftallen van PSV en wordt gezamenlijk lichting '99 genoemd. 

Alle drie zijn ze geboren in 1999 en samen vierden ze in 2008 hun eerste PSV-kampioenschap met de F1. Inmiddels is Gakpo uitgegroeid tot tweede aanvoerder van de Eindhovenaren en heeft hij zijn debuut voor het Nederlands elftal gemaakt. "Dat maakt ons natuurlijk heel trots", laat Obispo optekenen door Voetbal International. "Eerlijk gezegd had ik wel verwacht dat hij zo goed zou worden, maar niet dat zijn ontwikkeling zo snel zou gaan dat hij het al bij het Nederlands elftal zou kunnen laten zien. Maar we staan iedere dag met hem op het veld, we weten wat Cody kan."

Obispo krijgt bijval van Teze, die denkt dat er 'mooie dingen' staan te wachten voor de derde musketier. "Het is mooi dat zijn naam met grote clubs als Manchester City en Liverpool in verband wordt gebracht. Dat is wel een voorbeeld van hoe wij het uiteindelijk ook willen. Dat zijn geweldige clubs om naartoe te gaan. De top van Europa is voor een voetballer het mooiste dat het er is."

Teze beschikt nog over een contract tot medio 2024, maar is met de clubleiding in gesprek over een nieuwe verbintenis. Obispo heeft onlangs verlengd tot halverwege 2025. "We zijn goed op ons plek bij PSV", spreekt de linkspoot namens beiden. "Ik ben hier nog niet klaar, ik wil hier zeker nog een keer kampioen worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s