Schmidt bespreekt twee twijfelgevallen bij PSV: 'Nog niet volledig meegetraind'

Schmidt bespreekt twee twijfelgevallen bij PSV: 'Nog niet volledig meegetraind'

23 February - 20:27
13

PSV-trainer Roger Schmidt heeft al laten weten dat Eran Zahavi donderdag speelt tegen Maccabi Tel Aviv, terwijl Cody Gakpo, Marco van Ginkel en Maxime Delanghe ontbreken in Israël. Verder zitten de Eindhovenaren daags voor de wedstrijd nog met twee twijfelgevallen.

Philipp Mwene en Erick Gutiérrez zijn wel mee, maar het is nog niet duidelijk of ze donderdag ook kunnen spelen. "Zij hebben nog niet volledig kunnen meetrainen met de groep. Het is afwachten hoe zij de afsluitende training verteren", wordt Schmidt geciteerd door de officiële PSV-kanalen. "Daartegenover staat de terugkeer van Olivier Boscagli, Ibrahim Sangaré en Carlos Vinícius (zij waren geschorst voor het heenduel, red.) in Europees verband en het aansluiten van enkele talentvolle jongens van Jong PSV", doelt hij op Dennis Vos, Johan Bakayoko, Jenson Seelt, Ismael Saibari, Kjell Peersman.

Zahavi zal donderdag dus in eigen land als PSV-spits fungeren. De geroutineerde spits heeft een rijk verleden bij Maccabi en weet wat hij kan verwachten. "Uit eigen ervaring weet ik dat de fans hier bloedfanatiek zijn. Zij zullen de ploeg negentig minuten lang steunen. Het is geen pretje om tegen Maccabi te spelen, maar ik ben professioneel genoeg om me te focussen op het behalen van een goed resultaat."

PSV trapt donderdag om 18.45 uur af in Tel Aviv, met een 1-0 voorsprong op zak. De nu absente Gakpo maakte de enige treffer in Eindhoven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s