Forse tegenvaller voor PSV: matchwinner Gakpo ontbreekt in return in Israël

Forse tegenvaller voor PSV: matchwinner Gakpo ontbreekt in return in Israël

23 februari - 08:29
85

PSV moet het donderdag zonder Cody Gakpo stellen in de return tegen Maccabi Tel Aviv in de tussenronde van de Conference League. De 22-jarige aanvaller stapte woensdag niet met de rest van de selectie op het vliegtuig naar Israël. Ook Marco van Ginkel en Maxime Delanghe ontbreken.

Gakpo was vorige week in het Philips Stadion nog de matchwinner tegen Maccabi (1-0). De Oranje-international hield echter lichte enkelklachten over aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen en is niet op tijd hersteld, laten de Eindhovenaren weten. Ook Van Ginkel en Delanghe moeten de return missen, omdat zij nog positief testen na een doorgemaakte coronabesmetting. Hoewel het duo volgens de Nederlandse regelgeving voldaan heeft aan de quarantaineverplichting, kunnen zij alleen naar Israël reizen met een negatieve PCR.

Trainer Roger Schmidt kan wel gewoon beschikken over Erick Gutiérrez. De Mexicaanse middenvelder moest net als Gakpo voortijdig naar de kant tegen de Friezen, maar een grote snee in het dijbeen belet hem niet om te spelen tegen Maccabi. De selectie van PSV bestaat in totaal uit 22 spelers. De aftrap in het Bloomfield Stadium is donderdag om 18.45 uur. De winnaar plaatst zich voor de achtste finale.

De selectie van PSV: Jordan Teze, Ibrahim Sangaré, Eran Zahavi, Carlos Vinícius, Noni Madueke, Erick Gutiérrez, Joël Drommel, Mauro Júnior, Olivier Boscagli, Bruma, Joey Veerman, Ritsu Doan, Mario Götze, Phillipp Mwene, Philipp Max, Yorbe Vertessen, Yvon Mvogo, Dennis Vos, Johan Bakayoko, Jenson Seelt, Ismael Saibari, Kjell Peersman.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie