Schmidt gooit middenveld om en laat Veerman op de bank: Veeleisende wedstrijden

Schmidt gooit middenveld om en laat Veerman op de bank: "Veeleisende wedstrijden"

24 februari - 17:48
46

Roger Schmidt heeft tegenover de PSV-kanalen zijn opstelling voor het uitduel met Maccabi Tel Aviv verklaard. Het middenveld en de aanval zijn enigszins omgegooid en Joey Veerman belandt daardoor op de bank.

Veerman speelde tijdens de vorige wedstrijd tegen sc Heerenveen samen met Ibrahim Sangaré en Erick Gutiérrez – de Mexicaan was een twijfelgeval, maar kan donderdag alsnog spelen – op het middenveld, maar Schmidt kiest nu voor een iets andere variant. "We spelen met een sterk middenveld: Guti centraal, Ibrahim en Ritsu (Doan, de vervanger van de afwezige Cody Gakpo, red.) in een half position, Mario Götze als nummer tien en daarvoor twee aanvallers", doelt Schmidt op Eran Zahavi en Noni Madueke.

Het betekent dat voor Veerman hooguit een rol als invaller is weggelegd. "Hij maakt deel uit van onze plannen, maar hij heeft twee veeleisende wedstrijden (het heenduel met Maccabi en Heerenveen-thuis, red.) achter de rug. We gaan hem later deze wedstrijd nog nodig hebben, maar het leek mij wijzer om hem op de bank te laten beginnen."

PSV trapt donderdag om 18.45 uur af in Israël. Dankzij een doelpunt van Cody Gakpo in Eindhoven kan men een 1-0 voorsprong verdedigen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie