Jonker: 'Den Haag, Rotterdam, IJmuiden, Alkmaar, Amsterdam, Almere: kan niet'

Jonker: 'Den Haag, Rotterdam, IJmuiden, Alkmaar, Amsterdam, Almere: kan niet'

24-02-2022 18:03
11

De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen ADO Den Haag en Telstar van vrijdagavond is verplaatst naar maandag 21 maart, omdat het stadion van de thuisclub onlangs is beschadigd door storm Eunice. Telstar-trainer Andries Jonker kan echter niet veel begrip opbrengen voor die beslissing.

ADO moet een paar tribunevakken voorlopig sluiten, maar hoopt het Cars Jeans Stadion binnen twee weken weer speelklaar te krijgen. De wedstrijd van vrijdag komt echter nog te vroeg, al ziet Jonker dat anders. "Gistermorgen (woensdag, red.) hebben wij drie opties voorgelegd gekregen vanuit Zeist. Deze vrijdag spelen in Den Haag zonder publiek: nou, dat leek mij de makkelijkste, want de KNVB wil heel graag een regelmatig competitieverloop", laat de Telstar-trainer weten aan NH Nieuws.

Wedden

Meer odds

De tweede optie was uitwijken naar het veld van Excelsior, de derde optie was 'later, wanneer dan ook': hiervoor is dus uiteindelijk gekozen, tot grote verbazing van Jonker. "Daarmee zegt de KNVB eigenlijk: de opties die we jullie hebben voorgelegd, die zijn blijkbaar niet te realiseren. En op vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en dinsdag kan niet gespeeld worden in Den Haag, Rotterdam, IJmuiden, Volendam, Alkmaar, Amsterdam en Almere… En desnoods in Zeist. Kan allemaal niet, we spelen eind maart", schampert Jonker, die ook geen argumentatie van de KNVB heeft ontvangen. "Grote verbazing, ik begrijp hier helemaal niets van."

Telstar krijgt binnenkort een schema met zeven wedstrijden in 27 dagen voor zijn kiezen. "En dat is wel heel erg veel van het goede", aldus Jonker, die zich al vaker heeft gestoord aan de communicatie met de KNVB. "Als wij keurig netjes bij de KNVB melden: wij hebben vijftien geblesseerden en zieken voor de wedstrijd tegen De Graafschap. Dan krijgen wij de mededeling: je hebt toch een O21 en een O18? Als Eindhoven en ADO tegen elkaar moeten spelen en problemen hebben, dan geldt dat niet en spelen ze niet…. En daarachter zit: men wil een regelmatig competitieverloop, alle begrip. Maar waarom spelen we nú niet?"