Ook KNVB neemt stelling na Russische inval: 'Meteen hard standpunt, doet me goed'

Ook KNVB neemt stelling na Russische inval: 'Meteen hard standpunt, doet me goed'

24-02-2022 18:19
27

De KNVB heeft via de officiële kanalen gereageerd op de ontwikkelingen in Oekraïne. De voetbalbond laat bij monde van voorzitter Just Spee weten dat men zich schaart achter het standpunt van de regering.

Dat betekent dat ook de KNVB het Russische geweld in Oekraïne veroordeelt. "Met dat commentaar zijn wij het hartgrondig eens. Daarnaast leven we ook zeer mee met het getroffen Oekraïne en zijn ingezetenen", aldus Spee, die naast zijn KNVB-werkzaamheden een functie bij de UEFA bekleedt. "Het doet me goed dat we als UEFA vandaag (donderdag, red.) meteen met een hard standpunt kwamen en dat we morgen (vrijdag, red.) al hierover bijeen zijn, waarbij het enig agendapunt zal zijn de consequentie voor ons internationale voetbal van de Russische inval in Oekraïne."

Naar alle waarschijnlijkheid wordt dan beslist dat de Champions League-finale niet in Sint-Petersburg georganiseerd zal worden. Verder reikt de invloed van de voetbalbonden waarschijnlijk niet, realiseert ook Spee zich. "We blijven vanuit het voetbal redeneren, we zijn geen baas van de NATO. Als voetbalbond blijven we hopen op een oplossing van het conflict. Hierin spelen we op dit moment slechts een beperkte rol. De vaste overtuiging dat voetbal een groot deel van de mensheid verbindt, is daarbij het fundament van onze hoop."