'Genie' Frenkie de Jong de hemel in geprezen: 'Nog nooit zo'n speler gezien'

'Genie' Frenkie de Jong de hemel in geprezen: 'Nog nooit zo'n speler gezien'

25 February - 06:48 Laatste update: 07:19
79

Xavi heeft na afloop van de wedstrijd tussen FC Barcelona en SSC Napoli de loftrompet gestoken over Frenkie de Jong. De middenvelder was dé uitblinker en maakte een schitterend doelpunt.

Na de 1-1 in eigen huis stond Barcelona voor de loodzware taak om kwalificatie voor de volgende ronde van de Europa League af te dwingen, maar het werd uiteindelijk een simpele overwinning. "Het was de meest complete wedstrijd sinds ik trainer ben", zegt Xavi. "We speelden erg goed en hebben karakter en moed getoond. Ik ben heel blij met deze wedstrijd."

Ook De Jong kwam uitgebreid ter sprake. Xavi is blij met de Nederlander. "Hij speelde een geweldige wedstrijd. Frenkie is dynamisch en kan aansluiten in het strafschopgebied. Met zijn talent is hij heel belangrijk voor het team", zei Xavi.

Xavi noemt De Jong 'een genie'. "Hij is echt ongelooflijk. Ik ben nog nooit een speler tegengekomen die zo zelfkritisch is als hij. Dat maakt hem beter. Aan het begin begreep hij niet wat we van hem verlangden, maar nu gaat dat steeds beter en maakt hij een duidelijke ontwikkeling door."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s