UEFA hakt de knoop door: Champions League-finale gaat naar Parijs

UEFA hakt de knoop door: Champions League-finale gaat naar Parijs

25-02-2022 10:48 Laatste update: 10:50
102

De Champions League-finale wordt definitief niet in Sint-Petersburg gespeeld. De UEFA en voorzitter Aleksandr Ceferin (foto boven) hebben besloten om de eindstrijd nu aan het Stade de France in Parijs te geven.

Vanwege de oorlog die Rusland ontketende in Oekraïne, heeft de UEFA besloten om de eindstrijd van het grootste Europese clubtoernooi uit dat land weg te halen. Eigenlijk zou die op zaterdag 28 mei in het stadion van Zenit in Sint-Petersburg hebben moeten plaatsvinden, maar dat gaat dus definitief niet gebeuren.

Nieuwe plaats van handeling is het Stade de France in Saint-Denis, een voorstad van Parijs. In dat stadion werden de finales van 2000 en 2006 ook al gehouden en dat leverde uitstekende herinneringen op voor Real Madrid en Barcelona. Zij mochten immers de Cup met de Grote Oren omhoog houden in de Franse hoofdstad.

Voor Paris Saint-Germain komt het nieuws zeker niet ongelegen. De Parijzenaars zitten nog in het toernooi en zouden de finale dus in eigen stad kunnen spelen. Het Stade de France is niet het eigen stadion van PSG: dat is het Parc des Princes.