Kieft denkt niet dat Ten Hag gaat twijfelen na Benfica - Ajax

Kieft denkt niet dat Ten Hag gaat twijfelen na Benfica - Ajax

25-02-2022 20:14
52

Remko Pasveer heeft na de wedstrijd tegen Benfica een hoop kritiek gekregen, maar Wim Kieft denkt niet dat de Ajax-doelman plaats zal moeten maken voor stand-in Andre Onana. In zijn column voor De Telegraaf besteedt Kieft aandacht aan de situatie.

Bij de eigen goal van Sébastien Haller ging Pasveer niet vrijuit en ook zijn optreden bij de 2-2 is voer voor discussie. 'Toch heeft hij het sinds zijn blunder bij de eerste groepswedstrijd tussen Sporting Portugal en Ajax goed gedaan en altijd een betrouwbare indruk achtergelaten', aldus Kieft.

Kieft vindt het echter niet gek dat getwijfeld wordt aan de keeperspositie bij Ajax. 'Zoiets heeft alles te maken met de kwaliteiten van Onana. Toch geloof ik niet dat Ten Hag zal twijfelen aan Pasveer', denkt Kieft.

'Hij is niet zoals Roger Schmidt bij PSV, die zijn keeper – Yvon Mvogo – op één duel afrekent en vervolgens terugvalt op zijn vorige keeper – Joël Drommel – die hij een week daarvoor keihard heeft laten vallen', uit Kieft kritiek op de trainer van PSV. 'Of Pasveer moet de komende wedstrijden van Ajax tegen Go Ahead Eagles, AZ en RKC zodanig in de fout gaan dat Ten Hag niet meer om Onana heen kan voor de return tegen Benfica.'