Pasveer onder vergrootglas na remise Ajax: 'De keeper hielp niet mee'

Pasveer onder vergrootglas na remise Ajax: 'De keeper hielp niet mee'

24 februari - 08:11
86

Remko Pasveer ontsnapt niet aan kritiek na de remise van Ajax bij Benfica in de achtste finale van de Champions League. De ervaren doelman zag er bij beide tegengoals niet goed uit, oordelen Hans Kraay jr. en Sjoerd Mossou.

"Het waren geen blunders, zeker niet, maar de keeper hielp niet mee", begint Mossou bij Voetbalpraat van ESPN. "Ik wil me zeker niet opwerpen als keeperskenner, maar bij de eerste goal stond hij op zijn hakken, waardoor hij op de grond viel. Bij de tweede had hij een 'te harde hand'. Juist omdat het schot zo hard is, moet hij de bal een beetje meegeven zodat hij over gaat."

"Dus Dumfries heeft harde voeten en Pasveer heeft af en toe een harde hand", haakt Kraay in. "Ja, hier wel", erkent de AD-verslaggever. "Je hebt in zo'n wedstrijd ook een perfecte wedstrijd van een keeper nodig om bepaalde fases door te komen. Die rust ontstond geen moment door het scoreverloop."

Ajax-onwaardig
Marciano Vink kijkt kritisch naar de hele defensie van Ajax. "Ik vond het een Ajax-onwaardige wedstrijd. Ik vond de verdediging vrij paniekerig overkomen. Martínez en Mazraoui gleden uit, hoekschoppen zagen er niet solide uit. De verdediging van Ajax gaf niet thuis. Ook in de opbouw klopten er een heleboel dingen niet. Er was nul rust aan de bal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie