MVV drukt racistische geluiden de kop in en neemt maatregelen tegen eigen fans

MVV drukt racistische geluiden de kop in en neemt maatregelen tegen eigen fans

26-02-2022 14:59 Laatste update: 15:02
40

MVV Maastricht heeft twee stadionverboden uitgedeeld naar aanleiding van de racistische spreekkoren richting FC Dordrecht-speler Seydine N'Diaye. Tijdens de wedstrijd van vrijdagavond werd de verdediger racistisch bejegend, waarop het duel werd stilgelegd. 

In de slotfase van de wedstrijd meldde N'Diaye bij de arbitrage dat hij vanuit het uitvak racistisch werd bejegend. Scheidsrechter Richard Martens legde het duel stil en bij de hervatting knielden de spelers als statement tegen racisme. MVV heeft twee 'meegereisde jongemannen' opgespoord. 'Maandag is er overleg tussen de KNVB, MVV en het Openbaar Ministerie. Vanuit MVV krijgen deze twee knapen in ieder geval een stadionverbod', laat de club weten in een persbericht.

"Wij tolereren geen enkele vorm van discriminatie", aldus algemeen directeur Erik Noor. "Dergelijke mensen horen niet in een stadion thuis. Niet in Maastricht of in welke stad dan ook." Het bestuurslid heeft contact gezocht met N'Diaye om namens MVV excuses aan te bieden. Het is nog niet gelukt om de Dordrecht-verdediger te bereiken. 

In het statement benadrukt MVV dat er geen plek voor racisme is binnen de club en het voetbal in het algemeen.