Lang en België lijken op elkaar uitgekeken: 'Slecht gedrag is een understatement'

Lang en België lijken op elkaar uitgekeken: 'Slecht gedrag is een understatement'

28-02-2022 12:00
59

Noa Lang komt ook in België steeds meer onder een vergrootglas te liggen. De aanvaller van Club Brugge komt vaak negatief in het nieuws door fratsen die hij op het voetbalveld uithaalt: volgens Glenn Schrader, clubwatcher van Club Brugge namens VoetbalPrimeur België, zijn onze zuiderburen daar wel klaar mee.

Lang is één van de betere spelers in de Belgische competitie en staat garant voor doelpunten en assists voor Club Brugge. Dat sneeuwt echter steeds vaker onder door zijn gedrag op het veld, zegt Schrader. "Slecht gedrag is nog een understatement", zo vindt hij. "Niemand twijfelt aan de voetbalkwaliteiten van Lang, maar echt geliefd is hij niet bij tegenstanders. Tijdens de wedstrijd zoeken ze hem wel vaker op met enkele geniepige foutjes en proberen ze hem uit zijn spel te krijgen. En dat wil nog wel eens lukken."

Daarnaast hebben ook de media in België het op de voormalig Ajacied gemunt. "Het vieren van doelpunten met de vinger op de mond kan op weinig steun rekenen van de Belgische pers, terwijl ook het publiek van de tegenstanders hem wel eens op wil zoeken met allerlei liederen. Zijn goede prestaties raken daardoor wat ondergesneeuwd, maar ik moet er wel bij zeggen dat het dit jaar sowieso al minder was dan vorig seizoen. Hij is zeker nog een smaakmaker in onze competitie, maar ik denk dat zijn tijdperk in België er snel op zal zitten."

Dat gaf de vleugelaanvaller zelf ook al aan op het Gala van de Gouden Schoen, waar hij tweede werd achter KRC Genk-spits Paul Onuachu. Dat zinde hem niet en dat zou wel eens aanleiding kunnen zijn geweest voor het aankondigen van zijn vertrek, denkt Schrader. "Niets lijkt er nog verandering in te kunnen brengen. Zeker na die teleurstelling en het feit dat hij niet geliefd is bij tegenstanders, pers en fans, zullen volgens mij aan hem duidelijk gemaakt hebben dat hij komende zomer zal moeten vertrekken bij Club Brugge."

Als Lang daadwerkelijk het Jan Breydelstadion achter zich zal laten, blijven er met Bas Dost en Ruud Vormer nog maar twee landgenoten over die door trainer Alfred Schreuder opgesteld kunnen worden. Zij hebben echter geen zicht meer op een vaste basisplaats. "Vormer en Dost kunnen in principe nog van waarde zijn voor een ploeg als Club, maar dan wel in een ploeg die op een andere manier speelt", stelt de Belgische journalist. "Club Brugge heeft al een vrij oude selectie met flink wat spelers die niet heel snel zijn. Met Vormer en Dost in de basis wordt het dan niet beter."

Het lijkt er derhalve op dat de Nederlandse inbreng bij Club spoedig minder zal worden. Schrader verwacht namelijk niet dat de twee ervaren Nederlanders zich eenvoudig terug in de basis zullen gaan spelen. "Aanvankelijk leken Dost en Vormer zich weer goed te voelen bij Brugge onder Schreuder. Een nieuwe kans, meer speelminuten en mogelijk weer een belangrijke rol in het team. Toch lijkt dat nu weer voorbij te zijn. Vormer en Dost hebben hun kans nog niet volledig gegrepen en ik vraag me af of dat nog gaat gebeuren."