Degradatiekandidaat houdt United op gelijkspel, staande ovatie voor Eriksen

Degradatiekandidaat houdt United op gelijkspel, staande ovatie voor Eriksen

26 February - 17:52
15

Manchester United is op het eigen Old Trafford niet verder gekomen dan 0-0 tegen Watford. Daarmee zet het de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Champions League, op het spel.

Manchester United – Watford 0-0
The Hornets willen koste wat het kost degradatie voorkomen en hebben met Roy Hodgson een ervaren manager aangesteld die de uitdaging wel aan durft te gaan. Dat bleek op Old Trafford, waar Watford stand hield tegen het grote Manchester United en er na negentig minuten strijden een punt uit wist te slepen.

Na dat punt staat Watford nog altijd op de negentiende plaats in de Premier League, maar het uitzicht op de veilige zeventiende plaats is weer met een puntje verkleind. Voor United zijn de druiven zuur, want de vierde plek komt nu in gevaar. De voorsprong op nummer vijf Arsenal is twee punten, maar die ploeg heeft nog maar liefst drie wedstrijden tegoed.

Brentford – Newcastle United 0-2
De gasten boekten een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie door goals van Joelinton en Joe Willock, maar hét verhaal was natuurlijk de officiële rentree van Christian Eriksen. De Deense spelmaker viel in de tweede helft in voor Mathias Jensen en dat betekent dat hij bijna een jaar na het EK, waar hij in het groepsduel met Finland in elkaar zakte, weer écht voetballer is.

De overige wedstrijden
Crystal Palace – Burnley 1-1
Brighton – Aston Villa 0-1 (later begonnen vanwege verkeersopstopping)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s