Fortuna woest op arbitrage: 'Nijhijs zou de VAR helemaal verrot hebben gescholden'

Fortuna woest op arbitrage: 'Nijhijs zou de VAR helemaal verrot hebben gescholden'

27-02-2022 07:14 Laatste update: 09:54
37

De teleurstelling droop van het gezicht af van Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee toen hij na afloop van het duel met SC Cambuur (2-1 nederlaag) de pers te woord stond. De trainer kon niet geloven de goal van Charlison Benschop werd afgekeurd, die de belangrijke 0-2 zou zijn geweest. De oefenmeester hekelt de VAR en verwijt de scheidsrechter 'niet mans' genoeg te zijn.

"Ik moet heel erg op mijn woorden gaan letten, anders krijg ik daar straks de rekening voor", begint een furieuze Ultee zijn relaas bij de NOS. Fortuna Sittard kwam sterk voor de dag in de openingsfase en leek een gemakkelijke avond in Leeuwarden tegemoet te gaan. "Je hebt ze echt liggen en je maakt de 0-2. Alles ging volgens plan", vervolgt hij.

Wedden

Meer odds

"Als Nijhuis had gefloten, had hij de VAR helemaal verrot gescholden. Elke scheids moet hier lachend weglopen", zegt Ultee over het moment dat arbiter Jannick van der Laan door VAR Erwin Blank werd ingeseind. "Je mag hier natuurlijk nooit voor worden geroepen. Maar natuurlijk moet je hier ook mans genoeg voor zijn door te zeggen: hé, wat flik jij mij nou? Natuurlijk ga ik hem niet afkeuren."

Bij Cambuur was er niemand die protesteerde tegen de treffer. "Ik vind het schandalig dat dit kan gebeuren", aldus de trainer van de Limburgers. Zian Flemming haalde op zijn beurt bij ESPN eveneens hard uit. "Er gebeurt helemaal niks. Ik weet niet hoeveel je erover mag zeggen voordat je in dit land geschorst wordt… Het is een grote schande. Ik probeer niet te zeiken op de scheidsrechter, maar er gebeuren dingen waar je met je kop niet bij kan."