Update: Cambuur moest Gullit na invalbeurt van één minuut lang missen

27-02-2022 08:06 Laatste update: 01-03-2022 11:13
29

Maxim Gullit zal met weinig plezier terugdenken aan de invalbeurt in de wedstrijd tussen SC Cambuur en Fortuna Sittard. De jonge verdediger botste ongelukkig met zijn eigen doelman en moest zich binnen de minuut alweer laten vervangen. Er wordt gevreesd voor een ernstige blessure.

Pas in de blessuretijd van de wedstrijd kwam Gullit pas het veld in. Op dat moment verdedigde de ploeg van trainer Henk de Jong een 2-1 voorsprong. Gullit raakte geblesseerd toen hij een inzet van Paul Gladon wilde wegwerken. Omdat Sonny Stevens eveneens voor de bal ging, botste het tweetal ongelukkig. "Het ziet er erg slecht uit", vertelde trainer Henk de Jong aan ESPN. "Ik ben bang dat het de knieband is."

Met een golfkarretje werd de twintigjarige Gullit vervolgens van het veld gereden en er wordt gevreesd voor een ernstige blessure. De zoon van Ruud Gullit kwam afgelopen zomer over van AZ. Tot nu toe speelde hij negen wedstrijden namens de ploeg uit Leeuwarden. Uiteindelijk wist Cambuur de overwinning over de streep te trekken.

Update: Maxim Gullit komt dit seizoen niet meer in actie voor SC Cambuur. De twintigjarige verdediger heeft in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-1) een zware knieblessure opgelopen en moet onder het mes. 'Namens iedereen bij de club beterschap en sterkte, Maxim!', laat Cambuur weten. De zoon van Ruud Gullit stond amper een minuut op het veld.