Indrukwekkend interview Duelund (NEC): 'Ik ben verdrietig, geen woorden voor'

Indrukwekkend interview Duelund (NEC): 'Ik ben verdrietig, geen woorden voor'

27-02-2022 15:10 Laatste update: 15:57
12

Mikkel Duelund speelde zondagmiddag één helft in de Gelderse derby tegen Vitesse en maakte zijn eerste doelpunt in Nijmeegse dienst, maar de Deen zat met zijn gedachten in Oekraïne. Hij leeft mee met zijn vrienden van Dynamo Kiev.

NEC huurt Duelund dit seizoen van de Oekraïense topclub. Na de nederlaag tegen Vitesse (4-1) had hij zichtbaar moeite om te praten over de oorlogssituatie. "Het is enorm moeilijk. Ik ben enorm geraakt door het hele gebeuren. Ik heb elke dag contact met mijn ploeggenoten en de mensen op de club", verklaart Duelund bij ESPN.

"Ik voel me verdrietig. Ik heb er geen woorden voor. Ik wilde er eigenlijk niet over praten, maar ik moet het doen. Het maakt me emotioneel. Niet alleen mijn eigen situatie, maar vooral die van mijn ploeggenoten. Voor alle inwoners van Oekraïne is het zo'n slechte situatie. Ik denk dat de hele wereld bij elkaar moet komen om het land en de mensen daar te helpen."

Na zijn goal maakte Duelund een vredesgebaar met zijn vingers. "Ik heb er geen woorden voor, behalve dat het vreselijk is. Al mijn ploeggenoten zijn daar nog en proberen in veiligheid te komen, maar dat is moeilijk. Het enige dat ik wil zeggen is dat het zo snel mogelijk moet stoppen, want dit is voor niemand eerlijk."