Ten Hag bevestigt: Pasveer breekt vinger, Onana keept voorlopig bij Ajax

Ten Hag bevestigt: Pasveer breekt vinger, Onana keept voorlopig bij Ajax

27 februari - 16:50 Laatste update: 16:57
110

Andre Onana is de komende weken de eerste doelman van Ajax. Dat bevestigt Erik ten Hag. Remko Pasveer heeft zijn vinger gebroken rond de Champions League-wedstrijd tegen Benfica.

Onana keept zondag zijn eerste Eredivisie-wedstrijd in meer dan een jaar tijd. Bij dat ene optreden zal het niet blijven. Op de suggestie van ESPN dat het 'een aantal wedstrijden Onana wordt', antwoordt Ten Hag: "Ja, ga daar maar van uit."

"Hij staat er goed op", vervolgt de trainer over de veelbesproken sluitpost uit Kameroen. "Hij heeft de Afrika Cup gespeeld, dus hij heeft weer ritme. Hij is een meer dan uitstekende keeper, maar dat hoef ik niet uit te leggen."

Ajax maakte zaterdag bekend dat Pasveer - en Jay Gorter - geblesseerd zijn geraakt. Ten Hag laat weten dat Pasveer zijn vinger heeft gebroken. "Daar kan hij op dit moment niet mee spelen. Het is moeilijk te voorspelen, maar ik denk dat hij enkele weken uitgeschakeld is."

Timber
Ajax mist tegen Go Ahead Eagles ook Jurriën Timber. Hij heeft klachten overgehouden aan het Champions League-duel met Benfica en zit thuis. Ten Hag: "Het zijn dusdanige klachten dat hij voor deze wedstrijd niet beschikbaar is. We kunnen in deze fase absoluut geen risico lopen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie