'Beelden van Antony kijken heeft geen zin, ik kijk ook Champions League'

'Beelden van Antony kijken heeft geen zin, ik kijk ook Champions League'

27-02-2022 22:23
56

Ajax liet zich zondag verrassen door Go Ahead Eagles en ook smaakmaker Antony kon zondag weinig voor zijn ploeg betekenen. De Braziliaan werd aardig in bedwang gehouden door de rechtsbenige Mats Deijl, die als linksback de wedstrijd vol maakte.

Deijl had niet extra aandacht besteed aan zijn wedstrijdvoorbereiding. "Beelden heb ik niet speciaal bekeken. Heeft geen zin, ik zie ook de Champions League (Ajax en Antony namen het woensdag op tegen Benfica, red.), dus ik weet wel hoe goed-ie is", liet hij na afloop weten aan De Stentor.

Go Ahead liep voor rust uit naar 2-0, moest na een tegentreffer van Steven Berghuis toch nog uitkijken, maar hield stand. "Zes minuten extra tijd, dat vond ik vrij veel. Voordeel is wel dat als je met vijf achterop speelt en je wordt achteruitgedrukt, dat de ruimtes dan niet al te groot worden. Je hoeft minder te lopen", aldus Deijl over de hectische slotfase. "Ja, het was echt volle bak en dan met dat publiek erachter. Dit is de mooiste van het seizoen natuurlijk."

Veel tijd om na te genieten heeft Kowet niet: woensdag wacht PSV alweer, in de strijd om de bekerfinale. "Met de bekerwedstrijd tegen PSV ben ik nog helemaal niet bezig geweest. Alle focus lag op Ajax. Nu de spiertjes even twee dagen rust geven en dan mogen we weer."