Fraser ziet kantelpunt: 'Als hij hem laat lopen, geef ik hem ook op zijn flikker'

Fraser ziet kantelpunt: 'Als hij hem laat lopen, geef ik hem ook op zijn flikker'

28 februari - 08:12 Laatste update: 08:17
21

Sparta leek zondag op weg naar een stunt tegen PSV, maar een onbeholpen actie van Arno Verschueren gooide roet in het eten. Trainer Henk Fraser neemt de 24-jarige middenvelder desondanks niets kwalijk.

De Rotterdammers stonden met 1-0 voor op Het Kasteel, toen Verschueren last had van kortsluiting. Hij kreeg een rode kaart voor een charge op Eran Zahavi in de middencirkel. PSV draaide de score vervolgens om: 1-2. "Het is wel een kantelmoment in de wedstrijd en het is niet handig, maar het zit ook wel een beetje in ons spel, omdat we van iedereen deze wedstrijd een bepaalde energie en gezonde agressie verwachtten", reageert Fraser in De Telegraaf. "Dan kun je in je gretigheid een keer een ongelukkige keuze maken. Ik vind niet dat ik Arno dat kwalijk kan nemen."

Fraser oordeelt bij ESPN dat de rode kaart wel terecht was. "Dit was ongelukkig en misschien onnodig. Maar als hij hem laat lopen en er komt een goal uit, dan geef ik hem ook op zijn flikker. Maar in dit geval was meelopen een betere keuze geweest. Arno is niet een speler die iemand neer wil sabelen. Maar vanuit het oogpunt van de scheidsrechter is de beslissing absoluut te begrijpen."

Ook aanvoerder Adil Auassar noemt de rode kaart van Verschueren een breekpunt voor Sparta. "PSV had een man meer, dat heeft het grootste verschil gemaakt. Of we ze in de zak hadden? Zo voelde het wel. We zaten goed in de wedstrijd en maakten het PSV heel lastig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie