BILD: UEFA diskwalificeert Spartak Moskou, RB Leipzig bekert 'kampflos' door

BILD: UEFA diskwalificeert Spartak Moskou, RB Leipzig bekert 'kampflos' door

28-02-2022 12:54 Laatste update: 12:58
218

Rusland raakt zijn laatste Europese vertegenwoordiger kwijt. Spartak Moskou wordt door de UEFA uit de Europa League gezet, meldt BILD maandagmiddag.

Volgens de Duitse krant zal de UEFA het nieuws later op de dag bekendmaken. Spartak Moskou eindigde in zijn Europa League-poule boven Napoli, Leicester City en Legia Warschau, mocht de tussenronde overslaan en werd in de achtste finales gekoppeld aan RB Leipzig. Die club gaat echter 'kampflos' door naar de kwartfinales: het tweeluik met Spartak wordt uit de planning gehaald, klinkt het.

De FIFA maakte zondag nog bekend dat Russische voetbalteams onder neutrale vlag, op neutraal terrein én zonder publiek internationale wedstrijden konden blijven spelen. De UEFA lijkt nu dus een stapje verder te gaan en staat geen Europese wedstrijden van Quincy Promes en de zijnen meer toe. "Wij hebben het volste vertrouwen in het oordeel van de UEFA en we gaan ervan uit dat de wedstrijden geschrapt worden", laat Leipzig-directeur Oliver Mintzlaff weten aan BILD.

Na de inval in Oekraïne wordt Rusland van alle kanten geboycot in de voetbalwereld. Diverse landen hebben al aangekondigd voorlopig niet meer tegen Rusland te spelen, onder wie Polen, Zweden en Tsjechië, eind maart (potentiële) tegenstanders in de play-offs om WK-kwalificatie.