Heftig incident in Oostenrijk: Wolfsberger-verdediger redt stikkende tegenstander

Heftig incident in Oostenrijk: Wolfsberger-verdediger redt stikkende tegenstander

28-02-2022 13:18 Laatste update: 13:36
13

Het Oostenrijkse voetbal is zondag opgeschrikt door een heftig incident. Luka Lochoshvili, verdediger van AC Wolfsberger, redde het leven van de stikkende Georg Teigl.

Teigl bleef na een harde botsing roerloos op de grond liggen. Lochoshvili twijfelde niet, rende naar zijn tegenstander en maakte de luchtwegen van Teigl vrij. "Aan zijn ogen zag ik dat het niet goed was", vertelt Lochoshvili aan Sky. "Ik heb enige ervaring met dit soort situaties. Ik opende zijn mond en trok zijn tong eruit. Het belangrijkste is nu dat hij nog leeft."

Wedden

Meer odds

"Het was de belangrijkste actie van de wedstrijd", reageert Wolfsberger-trainer Robin Dutt met gevoel voor understatement. "De schok was groot, dus het is knap dat Lochoshvili de helderheid van geest had om meteen te reageren." De international van Georgië werd na afloop omhelst door spelers van Austria Wien. "Het was een dramatisch moment", zegt Austria-coach Manfred Schmid. "Gelukkig was Lochoshvili er. Dit ging om mensenlevens."

Teigl kwam niet helemaal met de schrik vrij. Bij de botsing liep hij een schedelbreuk op. Ook brak hij zijn jukbeen en kaak. Hij ligt op dit moment in het ziekenhuis van Wenen. Naar omstandigheden gaat het goed met Teigl.