'Cruijff slaat toenaderingspoging van Ajax niet af: gesprekken volgen'

'Cruijff slaat toenaderingspoging van Ajax niet af: gesprekken volgen'

01-03-2022 06:40 Laatste update: 06:51
101

Ajax heeft Jordi Cruijff gepolst om de nieuwe directeur voetbalzaken te worden, zo meldt De Telegraaf op basis van bronnen rond de landskampioen. De zoon van de legendarische nummer veertien zou niet meteen 'nee' hebben gezegd.

Volgens de ochtendkrant is de kans daarmee groot dat er verdere gesprekken volgen. De 48-jarige Cruijff krijgt in de Johan Cruijff Arena de kans om zich te ontfermen over de erfenis van zijn vader, die in 2010 de Fluwelen Revolutie inzette en daarmee voor een koerswijziging zorgde bij Ajax. De Amsterdammers denken dat Cruijff de lijn-Marc Overmars kan voortzetten, met hulp van technisch manager Gerry Hamstra en hoofdscout Henk Veldmate.

Cruijff beschikt over een groot netwerk en heeft de nodige ervaring. Hij was als technisch directeur werkzaam bij AEK Larnaca op Cyprus en het Israëlische Maccabi Tel Aviv. Sinds augustus is de negenvoudig Oranje-international technisch adviseur bij FC Barcelona. In Catalonië geldt hij als rechterhand van voorzitter Joan Laporta en Spaanse media benadrukten al meermaals dat hij een flinke vinger in de pap heeft.

In tegenstelling tot zijn vader heeft Cruijff geen rijk verleden bij Ajax. Wel speelde hij tot zijn veertiende in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Eerder meldden Spaanse media als Marca en Mundo Deportivo al dat Cruijff is benaderd door Ajax.