AD spreekt Telegraaf tegen na gesprekken met 'bronnen binnen Ajax': 'Onzin'

AD spreekt Telegraaf tegen na gesprekken met 'bronnen binnen Ajax': 'Onzin'

01-03-2022 20:02 Laatste update: 02-03-2022 12:18
67

Ajax heeft nog geen contact gezocht met Jordi Cruijff om over de openstaande vacature na het vertrek van Marc Overmars te praten. Verschillende buitenlandse media en De Telegraaf meldden al dat Cruijff in beeld zou zijn in Amsterdam, maar dit wordt inmiddels tegengesproken.

Ajax is niet van plan om binnenkort al een opvolger van de vertrokken Overmars aan te stellen. "Totale onzin", zo hebben bronnen binnen de club laten weten aan het Algemeen Dagblad. Verschillende media meldden dat Cruijff al benaderd zou zijn door Ajax, terwijl De Telegraaf stelt dat Cruijff niet meteen 'nee' heeft gezegd.

Ajax verwacht niet dat het de komende maanden al een opvolger aan kan stellen, aangezien topkandidaten voor de functie van directeur voetbalzaken niet voor het oprapen liggen. De rol van Overmars wordt vooralsnog intern overgenomen. Edwin van der Sar en Gerry Hamstra spelen daarbij een belangrijke rol, evenals financieel directeur Susan Lenderink. Zij moeten de selectie voor volgend seizoen vormgeven en 'fatale uitglijders zien te voorkomen', sluit het AD af.