Riedewald grijpt ineens hoofdrol in Engeland: 'Het is lastig geweest voor Jaïro'

Riedewald grijpt ineens hoofdrol in Engeland: 'Het is lastig geweest voor Jaïro'

02-03-2022 08:31 Laatste update: 12:32
10

Crystal Palace-manager Patrick Vieira is blij voor Jaïro Riedewald, die in de FA Cup-wedstrijd tegen Stoke City uitgroeide tot matchwinner. De Nederlander stond na lange tijd weer eens in de spotlights.

Riedewald werd door Frank de Boer naar Crystal Palace gehaald en in Engeland volgde een lange periode van vallen en opstaan. Hij speelde dit seizoen 116 minuten in de Premier League en één volledige wedstrijd in het beloftenelftal. "Het is moeilijk geweest voor Jaïro", zegt Vieira op de clubsite van Crystal Palace. "Het is echt moeilijk geweest. Het is niet gemakkelijk voor een speler om niet bij de selectie te zitten, maar hij is een echte professional geweest. Hij heeft altijd zijn hoofd omhoog gehouden, heeft hard gewerkt en gewacht op zijn kansen."

"Vandaag kwam hij op het veld toen het team hem echt nodig had om dat doelpunt te maken. Hij deed het echt goed. Dat is een voorbeeld van wat ik van de spelers wil. We hebben een ploeg waar iedereen kan spelen, dus ik wil dat ze het me moeilijk maken om de basis te kiezen. Dat is wat Jaïro vandaag deed: hij werd beloond voor zijn harde werk." Riedewald heeft bij Crystal Palace nog een contract tot de zomer van 2024.