International Haps heeft Oranje uit het hoofd gezet: Voelde als een verlossing

International Haps heeft Oranje uit het hoofd gezet: "Voelde als een verlossing"

03-03-2022 12:40 Laatste update: 12:51
20

Ridgeciano Haps hoopte lange tijd op een kans bij het Nederlands elftal, maar heeft inmiddels gekozen voor een interlandcarrière namens Suriname. De voormalig AZ-, Go Ahead Eagles- en Feyenoord-back, inmiddels uitkomend voor het Italiaanse Venezia, is blij dat hij de knoop heeft doorgehakt.

Haps staat op vijf interlands voor Suriname en stond afgelopen zomer op de Gold Cup met de Natio. Het betekent wel dat het Nederlands elftal definitief uit zicht is voor Haps, die lange tijd te boek stond als de meest beloftevolle linksback op de Nederlandse velden. "Ik heb er te lang op gewacht en gehoopt. Toen bleek dat ik voor Suriname kon gaan spelen, heb ik dat meteen gedaan", verklaart hij in gesprek met Voetbal International.

De in Utrecht geboren Haps voelt zich naar eigen zeggen 'net zoveel Nederlander als Surinamer'. "Mijn familie komt ervandaan, mijn oma woont er nog, ik ging er al vaak naartoe op vakantie. Dus al met al was het de perfecte oplossing. Toch een interlandcarrière voor een eigen land", klinkt het. "Het voelde als een verlossing."

De Surinaamse nationale ploeg staat sinds kort onder leiding van Stanley Menzo en heeft nog meer Nederlandse Surinamers gezocht, met wie het ambitieuze plannen na wil streven. Haps werkt daar graag aan mee. "Historie schrijven, dat wil ik doen met Venezia en Suriname. De Gold Cup was een begin, het eerste toernooi waaraan Suriname deelnam."