Slot zei: Ik wens je veel succes, maar je maakt het mij alleen wel makkelijker

"Slot zei: Ik wens je veel succes, maar je maakt het mij alleen wel makkelijker"

02-03-2022 18:47
16

Ridgeciano Haps kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij Feyenoord. De 28-jarige linksback vertrok afgelopen zomer tijdens de laatste dag van de transferperiode naar Venezia FC.

"Ik had me eigenlijk al neergelegd bij nog een jaar Feyenoord", zegt Haps tegen Voetbal International. "Geen straf, mooie club, andere vibe met de nieuwe trainer Arne Slot, en komende zomer zou ik transfervrij zijn, alleen: ik speelde niet." Bovendien nam hij tijdens de voorbereiding van de Rotterdammers deel aan de Gold Cup met Suriname. "Slot zei: Ik wens je veel succes, maar je maakt het mij alleen wel makkelijker. Dat was zo, natuurlijk."

Venezia bood op de valreep uitkomst. "Frank Arnesen deed niet moeilijk. Ik wist wel dat hij zou meewerken. Als mijn salaris zou wegvallen, kon Feyenoord ook weer iets doen. Maar Frank zei óók: Ridgeciano, je hebt het niet altijd makkelijk gehad, maar steeds alles gegeven voor Feyenoord. Als er een mooie club komt, gaan wij je echt niet dwarszitten. Vond ik toch wel mooi en hij hield woord."

Haps mist de supporters van Feyenoord het meest. "Met hen had ik altijd een goede band. Ik vond het ook iedere keer geweldig om in De Kuip te spelen. Verder denk ik terug aan de beker die we hebben gewonnen. Voor de rest... Het is moeilijk voor me om de juiste woorden te vinden, maar het leek wel of ik vervloekt was bij Feyenoord. Iedere keer dat ik dacht: Ja, ik ben er, dít is mijn niveau, ging het mis. Steeds weer een nieuwe blessure."

Het was gekmakend voor Haps, die ook nog enige tijd van de radar verdween. Zijn mysterieuze afwezigheid was voer voor speculatie, maar de vleugelverdediger maakte later bekend dat zijn vader aan longkanker fase 3 leed. Hij worstelde daar zó mee, dat hij mentaal verstrikt raakte en in het ziekenhuis terecht kwam. "Mijn vriendin kreeg ineens allerlei berichten. Of het wel goed met haar ging. Bleek dat er online werd geschreven dat ik haar in elkaar had geslagen! Ik zat ook al in de gevangenis. Ik werd van alles en nog wat beticht, maar lag gewoon in het ziekenhuis."