Haps onthult ziekenhuisopname na diagnose longkanker bij vader: 'Ik was gebroken'

Haps onthult ziekenhuisopname na diagnose longkanker bij vader: 'Ik was gebroken'

01-09-2021 15:12 Laatste update: 15:21
Eredivisie 78 Reacties

Ridgeciano Haps heeft woensdagmiddag, een dag na het afronden van zijn overstap van Feyenoord naar Venezia, een bijzonder verhaal gedeeld. De linksback onthult dat zijn vader een halfjaar geleden de diagnose longkanker kreeg, waarna de verdediger mentaal en fysiek niet meer in staat was om te voetballen en zelfs in het ziekenhuis belandde.

Op Instagram deelt Haps zijn verhaal. 'Mijn vader kreeg anderhalf jaar geleden last van zijn borst. Hij maakte een MRI-scan, waarna we erachter kwamen dat hij longkanker fase 3 had', schrijft de ex-Feyenoorder. 'Dat betekende dus dat het 50/50 was of hij het zou overleven of niet. Ik was mentaal en fysiek zó gebroken, omdat ik het met bijna niemand erover heb gehad.'

'Ik heb een jaar lang ermee gelopen, totdat ik het lichamelijk/geestelijk niet meer aankon om te voetballen', gaat Haps verder. 'Ik ben daardoor ook nog eens een paar dagen in het ziekenhuis beland. We hebben met de familie en de kerk veel gebeden. Die zijn gehoord.' Haps deelt vervolgens dat zijn vader is genezen van de longkanker. 'Hij is een overwinnaar. Een paar maanden geleden hebben we te horen gekregen dat hij is genezen van zijn longkanker.'

Haps schrijft vervolgens dat hij 'ontzettend blij' is dat zijn vader zijn transfer naar Venezia heeft kunnen meemaken. 'We danken God voor zijn liefde, goedheid, trouw en genade! Papa, I love you', besluit Haps zijn speciale bericht.

Er was vorig seizoen veel te doen om de 'vermissing' van Haps bij Feyenoord. Om toen nog onduidelijke redenen verdween hij toen een maand van de radar. Er werd zelfs gespeculeerd dat de geboren Utrechter in de gevangenis zou zitten. De afwezigheid van Haps blijkt nu dus te maken te hebben met de situatie rondom zijn vader. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ridgeciano Haps (@r.haps)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s