Haps verlaat Feyenoord na vier jaar: man van zes miljoen vertrekt voor vijf ton

Haps verlaat Feyenoord na vier jaar: man van zes miljoen vertrekt voor vijf ton

31-08-2021 21:00 Laatste update: 21:57
100

Ridgeciano Haps is na vier jaar vertrokken bij Feyenoord. De linksback zet zijn carrière voort bij het Italiaanse Venezia, dat vorig seizoen van de Serie B naar de Serie A promoveerde.

Haps verruilde AZ in 2017 voor de toenmalige landskampioen, die zes miljoen euro op tafel legde. Nu houdt Feyenoord vijf ton aan hem over. Haps, bezig aan zijn laatste contractjaar, werd tijdens zijn verblijf in De Kuip regelmatig geteisterd door blessures en verloor uiteindelijk de concurrentiestrijd van Tyrell Malacia.

Desondanks zegt Haps dat hij met 'veel plezier' terugkijkt op zijn Feyenoord-tijd. "Ik heb in Rotterdam mooie momenten beleefd, prijzen gepakt en een mijlpaal bereikt met honderd duels in het eerste", vertelt de verdediger tegenover de Feyenoord-clubkanalen. "Dat is me veel waard. Ik zal de club, de supporters en De Kuip enorm missen, maar ik blijf jullie intensief volgen. Nu is het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan in een topcompetitie."

In Venetië kan hij een linkerflank gaan vormen met de Noor Dennis Johnsen, oud-speler van sc Heerenveen, Ajax en PEC Zwolle. Haps komt ook Niki Maënpää (ex-FC Den Bosch, -Willem II, -AZ en -VVV-Venlo), Tyronne Ebuehi (ex-ADO Den Haag en -FC Twente) en de Nederlandse Amerikaan Jack de Vries tegen.