FC Groningen heeft contractnieuws: 'We zien toekomstige Eredivisie-keeper in hem'

FC Groningen heeft contractnieuws: 'We zien toekomstige Eredivisie-keeper in hem'

03-03-2022 17:28
26

FC Groningen heeft tweede keeper Jan Hoekstra langer aan zich weten te binden. Het opleidingsproduct van De Trots van het Noorden beschikte over een aflopend contract, maar ligt nu vast tot medio 2024.

Hoekstra, die dit seizoen twee duels in de KNVB Beker speelde, moet Peter Leeuwenburgh dit seizoen voor zich dulden onder de Groningse lat. Toch wilde de nummer tien van de Eredivisie graag door met eerstgenoemde sluitpost. Dat is gelukt: Hoekstra heeft zijn handtekening onder een tweejarig contract gezet.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus denkt dat Hoekstra de potentie heeft om eerste doelman te worden in de Euroborg. "Wij zijn heel tevreden over de ontwikkeling die Jan de afgelopen seizoenen heeft doorgemaakt", vertelt hij in gesprek met de clubkanalen. "Wij zien in hem een toekomstige Eredivisie-keeper, die de potentie heeft om door te groeien naar eerste doelman van FC Groningen. Daarom wilden we graag met hem verlengen en we zijn blij dat Jan dat ook zag zitten."

Hoekstra hoopt ook eerste keeper te worden bij zijn jeugdliefde. "Ik kon er ook voor kiezen om te gaan spelen in de Keuken Kampioen Divisie, of de concurrentiestrijd aan te gaan bij een andere Eredivisie-club. Ik voelde echter veel vertrouwen vanuit Groningen en ik wil hier het liefst eerste keeper worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s