Vlaar geraakt door belletje van AZ: Nu kan ik het echt afsluiten

Vlaar geraakt door belletje van AZ: "Nu kan ik het echt afsluiten"

03-03-2022 19:31 Laatste update: 20:07
7

Ron Vlaar neemt donderdag voor de wedstrijd tussen AZ en Ajax afscheid van het Alkmaarse publiek. 'Ron Beton' had daar zelf niet meer op gerekend, geeft hij eerlijk toe.

Vlaar stopte een jaar geleden met voetballen en door omstandigheden kwam het nooit van een afscheid. "Dat ik nu mijn afscheid krijg, doet me wel wat. Ik werd vorige week gebeld of ik ervoor open stond. Daar hoefde ik niet zo lang over na te denken", zegt Vlaar bij ESPN.

"Ik dacht dat ik het boek had afgesloten, maar toen ik de vraag kreeg bleek dat toch niet. Nu kan ik het echt afsluiten. Ik wist dat de club het wilde, omdat ze dat eerder hadden gezegd. Maar de omstandigheden waren niet optimaal", doelt Vlaar op de coronasituatie. "Ik ben inmiddels actief in de jeugd en dacht dat het klaar was. Nu wordt het echt 'klaar' en had het daar best moeilijk mee. Het is bijzonder, het doet me echt wat."

Vlaar (37) speelde in twee periodes van AZ: van 2004 tot 2006 en 2015 tot 2021. Hij speelde ook voor Feyenoord en Aston Villa en droeg 32 keer het shirt van het Nederlands elftal.