'Ruiter duikt op in Amsterdam: clubleiding Ajax neemt vrijdag besluit'

3 maart 2022 om 20:09
Laatste update: 7 maart 2022 om 08:41

De kans bestaat dat Ajax en Robbin Ruiter een samenwerking aangaan, zo meldt De Telegraaf. Mogelijk wordt de doelman bij de selectie van Erik ten Hag gehaald vanwege de keepersproblemen. Jay Gorter en Remko Pasveer zijn geblesseerd.

Ten Hag werkte bij FC Utrecht met Ruiter samen en is positief over de 34-jarige doelman, die onlangs met de nodige rumoer vertrok bij Willem ll. Ruiter trainde donderdag mee met Ajax en de clubleiding beslist vrijdag of hij een contract krijgt tot het einde van het seizoen. Ook Przemysław Tytoń (35, ex-Roda JC en -PSV) was in beeld.

Door de blessures van Pasveer en Gorter is Onana de enige ervaren doelman bij Ajax. Mocht hem iets overkomen, dan heeft Ten Hag alleen Calvin Raatsie en Charlie Setford tot zijn beschikking. De twee jongelingen worden nog niet klaar geacht voor het grote werk, zeker omdat Ajax nog op drie fronten meestrijdt.

Willem ll nam in januari afscheid van Ruiter, die niet overtuigde in Tilburg. Toen de club Timon Wellenreuther huurde van Anderlecht, meldde Ruiter zich daarna 'geblesseerd'. Na een periode van stilte werd het contract ontbonden.