Kökcü wederom Speler van de Maand: 'Totti zei dat ik nooit tevreden moet zijn'

Kökcü wederom Speler van de Maand: 'Totti zei dat ik nooit tevreden moet zijn'

04-03-2022 11:24
74

Orkun Kökcü is voor de tweede maand op rij uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand. De Feyenoord-middenvelder was in februari met drie doelpunten en twee assists belangrijk voor zijn ploeg. PEC Zwolle-aanvaller Daishawn Redan is verkozen tot Eredivisie Talent van de Maand.

Qua statistieken beleefde Kökcü een uiterst succesvolle maand. Zo verstuurde hij, verdedigers niet meegerekend, de meeste voorwaartse passes (129), creëerde hij op één-na-meeste kansen (18) en legde hij tien succesvolle voorzetten af. Na voormalig AZ'er Oussama Idrissi is de Feyenoorder de tweede speler die de prijs in twee opeenvolgende maanden in ontvangst mag nemen. 

Dat Kökcü goed in zijn vel zit, dankt hij mede aan AS Roma-legende Francesco Totti. De Italiaan staat in nauw contact met de vader van Kökcü en wil hem graag begeleiden gedurende zijn loopbaan. "Ikzelf heb niet echt contact met Totti, maar af en toe heeft mijn vader wel contact met hem. Totti zegt hem wat er nodig is in de top", vertelt hij aan ESPN.

Onlangs ontving de Turks international wel mooie woorden van de AS Roma-icoon. "In deze periode waarin ik veel goals maak, zei hij: blijf gefocust en ben nooit tevreden." Een overstap naar I Giallorossi sluit Kökcü niet uit. Of er interesse is, weet hij niet. "Mijn vader geeft dat niet meer door aan mij. Misschien zag hij aan mijn spel dat ik dacht: ik ben klaar hier en ik kan een stap hogerop. Afgelopen zomer besefte ik dat ik me bij Feyenoord nog steeds kan ontwikkelen en hier nog niet klaar ben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie