Van Hanegem verbaasd over uitspraken Slot na verlies tegen AZ: 'Toch slecht?'

Van Hanegem verbaasd over uitspraken Slot na verlies tegen AZ: 'Toch slecht?'

05-03-2022 08:58
54

Feyenoord kende een uitstekende start van het seizoen, maar inmiddels loopt het stroef bij de Rotterdammers. Er werd verloren van Vitesse en AZ en de Eredivisie-titel lijkt inmiddels uit zicht. Regi Blinker en Willem van Hanegem spreken zich uit over de vorm van de stadionclub.

"Feyenoord is in een andere, nieuwe fase aanbeland", begint voormalig linksbuiten Regi Blinker in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als dit elftal op achterstand kwam, keek ik maandenlang met het geruststellende idee dat het toch wel goed zou komen. Dat is de laatste weken wel een beetje verdwenen. Maar ik wil er wel meteen bij aantekenen dat dit Feyenoord de eerste maanden heel veel krediet heeft verdiend. Er waren seizoenen dat ik me bijna een beetje schaamde voor wat Feyenoord liet zien, maar onder Slot is dat helemaal verdwenen. Dat verandert niet door nederlagen tegen Vitesse en AZ."

Van Hanegem is wat kritischer en stelt dat Feyenoord de laatste tijd simpelweg niet goed speelt, die vindt dat Feyenoord goed aan het seizoen begon. "Het zag er toch leuk uit toen? Maar dat betekent niet dat je vanaf dat moment alles geweldig moet vinden", vertelt De Kromme, die verbaasd reageerde op de uitspraken van Arne Slot na de wedstrijd tegen AZ. De trainer vond dat zijn club na rust 'topclubwaardig' had gespeeld. "Het was toch gewoon slecht?"

Dat er wat kritiek ontstaat onder de fans van Feyenoord, zint Blinker niet. "Moeten we van de mensen in één rechte lijn naar de titel en is alles daaronder niet goed genoeg? Of bouwen we gestaag aan een mooie toekomst? Ik geef de voorkeur aan het laatste. Een beetje realisme kan nu geen kwaad."