'Ik kreeg 45 uur taakstraf, die kon ik vervullen als mascotte bij Feyenoord'

'Ik kreeg 45 uur taakstraf, die kon ik vervullen als mascotte bij Feyenoord'

05-03-2022 18:50
86

Eén van de meest ervaren mascottes in het Nederlands voetbal loopt sinds kort bij FC Dordrecht rond. De 38-jarige Matthijs Broekhof uit Alblasserwaard trekt sinds kort het pak van Sjakie Schaap aan, nadat hij jaren geleden bij Feyenoord al in de huid van Coentje kroop.

Broekhof – in het dagelijks leven buschauffeur – deed dat in 2007, als taakstraf. "Ik heb in dat bewuste seizoen een taakstraf van 45 uur gekregen vanwege het afsteken van een fakkel. Die taakstraf kon ik vervullen door als Coentje (vernoemd naar Feyenoord-icoon Coen Moulijn, red.) rond te lopen. Ik had er ook wel lol in, zo kon ik toch de thuiswedstrijden van Feyenoord meemaken", blikt hij terug in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Een langer dienstverband als Feyenoord-mascotte zat er niet in, maar Broekhof heeft nu zijn 'rentree' gemaakt bij FC Dordrecht. "Ik kom nog niet zo lang bij FC Dordrecht. Ik ben eens meegegaan naar een wedstrijd en hoorde toen dat er niemand beschikbaar was om in het pak van Sjakie Schaap te kruipen. Ik heb toen aangegeven dat ik dat best wilde doen." De Schapekoppen hebben sindsdien geen thuiswedstrijd meer verloren. "Voorlopig breng ik de club dus geluk", aldus Broekhof. "Tegen Jong Ajax (op vrijdagavond, red.) ben ik er weer."