Benfica lijkt niet klaar voor Ajax, Dost scoort weer eens voor winnend Brugge

Benfica lijkt niet klaar voor Ajax, Dost scoort weer eens voor winnend Brugge

5 March - 20:24 Laatste update: 22:35
22

Benfica heeft de uitwedstrijd bij Portimonense in een zege omgezet, maar van harte ging het zeker niet. Er blijven twijfels over het spel van O Glorioso in aanloop naar de uitwedstrijd bij Ajax over anderhalve week.

Portimonense - Benfica 1-2
De Portugese grootmacht, die over anderhalve week op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena om Ajax te bestrijden, speelt in de competitie nog altijd niet zoals ze graag zouden zien in het 'rode' deel van Lissabon. De 1-2 zege bij Portimonense levert weliswaar drie punten op, maar het spel was niet al te best. Alejandro Grimaldo en Gonçalo Ramos zorgen uiteindelijk voor de doelpunten.

Seraing United - Club Brugge 0-5
De titelstrijd in België is nog lang niet gestreden en dat komt mede door een zeer ruime overwinning van het Club Brugge van trainer Dick Schreuder op Seraing van zaterdagavond. Na goals van Andreas Skov (drie), Mats Rits en Bas Dost stonden er vijf Brugse treffers en een dikke zege op het scorebord en dat betekent dat het verschil tussen Club en koploper Union Sainte Gilloise nu zeven punten is. Dat wordt over een paar wedstrijden gehalveerd. 

AS Roma – Atalanta 1-0
Bij de Romeinen stond Rick Karsdorp in de basis en de gasten uit Bergamo brachten met Marten de Roon, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners zelfs drie Nederlanders op het veld. Twee landgenoten grepen uiteindelijk een hoofdrol en Karsdorp deed dat in positieve zin: hij speelde met een voorassist een belangrijke rol bij de goal van Tammy Abraham.

In de slotfase onderscheidde De Roon zich vervolgens in negatieve zin. De middenvelder kreeg een gele kaart, was het daar niet mee eens en kreeg vervolgens voor klagen meteen zijn tweede gele kaart. Ook Henrikh Mkhitaryan pakte in de laatste minuten van de wedstrijd nog een rode kaart, maar voor de uitslag maakte dat niet meer uit.

Liverpool - West Ham United 1-0
De thuiswedstrijd tegen West Ham United was voor Liverpool de mogelijkheid om het gat met koploper Manchester City te verkleinen tot drie punten. Daar was de formatie van manager Jürgen Klopp zich van doordrongen, want ze speelden een prima partij. The Hammers boden ook wel uitstekend weerstand, maar gingen door een goal van Sadio Mané wel verdiend met 1-0 ten onder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s