Franse media oordelen snoeihard over 'totaal verloren' Wijnaldum: 'Catastrofaal'

Franse media oordelen snoeihard over 'totaal verloren' Wijnaldum: 'Catastrofaal'

6 March - 08:05
65

Georginio Wijnaldum krijgt de wind van voren na de 1-0 nederlaag van Paris Saint-Germain tegen OGC Nice. De 31-jarige Nederlander werd pas kort voor tijd gewisseld, maar kon absoluut geen potten breken, oordelen de Franse media.

Wijnaldum vormde een middenveld met Marco Verratti en Danilo Pereira. De Oranje-international kwam in negentig minuten echter niet verder dan 28 balcontacten, waarmee hij ver achterbleef bij Danilo (66) en Verratti (141).

L'Équipe vond Wijnaldum 'totaal verloren op het middenveld'. Van de immer kritische sportkrant krijgt hij een 3. Le Parisien gaat nog een stapje verder en houdt het op een 2, het laagste cijfer van alle spelers. 'We herhalen onszelf, maar de voormalig Liverpool-speler verstopt zich en voegt niet veel toe, met negen balcontacten in de eerste helft. En bij het doelpunt van Nice liet hij zich aftroeven door Andy Delort. Catastrofaal.'

Justin Kluivert
Namens Nice maakte ook Kluivert geen indruk. De vleugelaanvaller krijgt van Foot Mercato een 3,5. Alleen Kasper Dolberg scoort nog slechter (3). 'De Nederlander speelde geen geweldige wedstrijd. Hij bracht de Parijse verdediging zelden in moeilijkheden, ook al schakelde hij Bernat uit in defensief opzicht. Slechts één van zijn zes dribbels was succesvol. Zijn enige schot op doel belandde in de handen van Navas, terwijl Stengs er veel beter voor stond.' Stengs was met een schitterende assist belangrijk voor Les Aiglons, maar door zijn korte invalbeurt krijgt hij geen cijfers.

Nice-trainer Christophe Galtier prijst zich gelukkig met de zege, maar hij denkt dat het Champions League-duel met Real Madrid van woensdag zijn schaduw vooruit wierp bij PSG. Bovendien ontbrak Kylian Mbappé. "Ze begonnen met spelers als Verratti, Neymar, Di María en Messi, maar we hoeven er niet omheen te draaien. Er is een PSG mét Mbappé en een PSG zonder hem."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s